ΖΑΠΠΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟΝ
{"defaultSize":"100","useImg":"0","size":"27","color":"#d5d0d0","useGrad":"grad","margin":"0px 0px 0px 5px","border":"0","module_tag":"div","bootstrap_size":"6","header_tag":"h3","header_class":"","style":"0"}
Πρόσοψη Ζαππείου

Το συγκρότημα της Αίγλης βρίσκεται στον καταπράσινο κήπο του Ζαππείου στην καρδιά της Αθήνας. Η ιστορία της ξεκινάει από τον 19ο αιώνα. Κτίστηκε στις αρχές του 1880 και σκοπός της ήταν να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους, όπου θα μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους παρέα με φίλους ή να ψυχαγωγηθούν παρακολουθώντας μία θεατρική πράξη.

Ένας επιπλέον στόχος ήταν να βοηθήσει στην διατήρηση της καλαισθησίας των κήπων του Ζαππείου, για τον οποίο αφιέρωσε όλα τα εμπορικά της κέρδη.

Στην μετέπειτα πορεία της, η Αίγλη καθιερώθηκε ως το σημαντικότερο σημείο συνάντησης των εκλεκτότερων Αθηναίων, είτε στις κοινωνικές είτε στις πνευματικές τους εκδηλώσεις, όπου απολάμβαναν την μοναδική θέα της Ακρόπολης, του Καλλιμάρμαρου Σταδίου και του Λυκαβηττού. 

Στο τέλος του 20ου αιώνα, η Αίγλη μεταμορφώθηκε μετά από μία ολοκληρωτική ανακαίνιση 2,5 ετών. Από τεχνολογικής άποψης θεωρείται μοντέρνα και πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος. 

Από την άλλη πλευρά, έχοντας διατηρήσει το νεοκλασικό, αρχιτεκτονικό στυλ, ο χαρακτήρας της έχει διαφυλαχθεί και οι ρίζες της έχουν διατηρηθεί ζωντανές με αξιοπρέπεια και σεβασμό.Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x 
διακοσμητική γραμμή

Εκδηλώσεις

 

Εκδηλώσεις στο Ζάππειο Μέγαρο


Δείτε εδώ τις πιο πρόσφατες _
Εκδηλώσεις
διακοσμητική γραμμή

Αίθουσες

Δείτε εδώ όλες τις αίθουσες
του Ζάππειου Μέγαρου

Περισσότερα

διακοσμητική γραμμή

Virtual Tour

Κάντε μια διαδραστική περιήγηση στο Ζάππειο Μέγαρο
ακριβώς σαν να βρίσκεστε εκεί

Περιήγηση

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να είστε πάντα ενημερωμένοι με ένα click.

Please enable the javascript to submit this form