ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί επισκέπτες της διαδικτυακής σελίδας του Ζαππείου Μεγάρου,

Σε δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά συγκυρίες, οι άνθρωποι που οραματίστηκαν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο τους και κατανόησαν τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα γίνονταν εφικτό, είναι για όλους εμάς φάρος σκέψης και στόχευσης. Ένας από αυτούς τους εμπνευσμένους οραματιστές ήταν και ο Ευάγγελος Ζάππας, που μεταξύ άλλων, δημιούργησε το Ζάππειο Μέγαρο, το κτήριο που συνδέθηκε με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και με την πολιτιστική άνθηση του τόπου για περισσότερο από 130 χρόνια. Σε αυτόν τον εμψυχωτικό, πανέμορφο χώρο, στην καρδιά της πρωτεύουσας, σε φυσική συνέχεια και γειτνίαση με τον λόφο του Αρδηττού και το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, συμβολικά τοποθετημένο δίπλα στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου, ένας άλλος σπουδαίος, ο Δανός αρχιτέκτονας Θεόφιλος Χάνσεν, δημιούργησε το Ζάππειο Μέγαρο, ένα θαυμαστό κτίσμα νεοκλασικού ρυθμού, με εξαιρετικές δυνατότητες φιλοξενίας εκδηλώσεων παγκόσμιας εμβέλειας. Σε αυτόν τον πλούσιο σε ιστορία χώρο, προήχθησαν οι τέχνες και οι επιστήμες, ανακοινώθηκαν σπουδαία πολιτικά και ιστορικά γεγονότα και φιλοξενήθηκαν εκδηλώσεις κύρους που ενδυνάμωσαν την οικονομία της χώρας και ενίσχυσαν τον πολιτισμό της. Εδώ σας καλούμε να χτίσετε τη δική σας ιστορία, να δημιουργήσετε τις δικές σας εκδηλώσεις, να αφήσετε το δικό σας αποτύπωμα. Στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου, με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 1.500 συμμετεχόντων, οι άρτιες τεχνολογικά εγκαταστάσεις συμπληρώνουν ιδανικά τις παροχές του κτηρίου, ολοκληρώνοντας το τρίπτυχο της επιτυχίας κάθε εκδήλωσης: Τοποθεσία, Χώρος, Υπηρεσίες. Σας προσκαλούμε να ξεναγηθείτε στους χώρους του Μεγάρου, να διαπιστώσετε τις αμέτρητες δυνατότητές του και να γνωρίσετε τους ανθρώπους που θα σταθούν δίπλα σας για να διαμορφώσετε μαζί την εκδήλωση των ονείρων σας. Εδώ, στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου.

Χρυσάνθη Βαγενά
Τ. Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου έχουν κατά καιρό γίνει εκδηλώσεις και έχουν φιλοξενηθεί εκθέσεις διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών. Δείτε όλους τους χώρους σε κάθε μια αίθουσα, κάνοντας μια διαδραστική περιήγηση στο Ζάππειο Μέγαρο ακριβώς σαν να βρίσκεστε εκεί.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ

Δείτε λεπτομέρειες για όλες τις αίθουσες του Ζαππείου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

EL EN

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για να αναγνωρίσουμε τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και προτιμήσεις σας, καθώς και για να μετρήσουμε και να αναλύσουμε την κίνηση στον ιστότοπό μας. Για να δείτε περισσότερα δείτε την πολιτκή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Ζαππείου: info@zappeion.gr

Contact the Secretariat of Zappeion: info@zappeion.gr