ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητές/οι, φίλες/οι
Φιλοδοξούμε να κάνουμε πράξη το όραμά των ευεργετών Ευαγγέλη & Κωνσταντή Ζάππα, προσαρμοσμένο στις συνθήκες, τις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής.
Ακολουθώντας το όραμα των εθνικών ευεργετών, επιδιώκουμε ο ευρύτερος χώρος του Ζάππειου να είναι ένα ζωντανό κομμάτι της πόλης, μέρος της καθημερινή ζωής και βεβαίως, παράλληλα, πόλος έλξης της καινοτομίας και της εξέλιξης.
Το Ζάππειο Μέγαρο έχει διεθνή αναγνώριση και φήμη και αναμφίβολα αποτελεί έναν εμβληματικό χώρο συνεδρίων, φιλοξενίας εκθέσεων και δρώμενων στα πεδία πολιτισμού, αθλητισμού, εμπορίου και επιστημών.
Η ποικιλία των εκδηλώσεων που φιλοξενεί, αντικατοπτρίζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τη διαρκή διαπραγμάτευση της πόλης με τον παγκόσμιο πολιτισμό.
Η διαχρονική ιστορία του, σε συνδυασμό με την μοναδική αρχιτεκτονική το καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα μνημεία, τοπόσημα της Αθήνας.
Το Ζάππειο Μέγαρο παραμένει ένας χώρος που ενθαρρύνει τη διαπολιτισμική ανταλλαγή σε όλες τις μορφές της. Παράλληλα, το πάρκο του Ζάππειου αποτελεί χώρο χαλάρωσης και αναψυχής για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης, ενώ οι λόφοι του Αρδηττού και της Άγρας παραμένουν αλώβητοι πνεύμονες πρασίνου στην πόλη μας.
Σήμερα, το κληροδότημα, αποτελεί μια κιβωτό που διαιωνίζει τις αρχές και τις αξίες των ευεργετών, γεγονός που επιδιώκουμε να επιβεβαιώνουμε σε κάθε δράση.
Το ΔΣ της Ε.Ο. & Κ. έχει πλήρη συναίσθηση της ευθύνης διαχείρισης ενός φορέα που είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την σύγχρονη ελληνικής ιστορία. Σύμβολο της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και - υπό αυτό το πρίσμα- της προοπτικής της.
Η αναβάθμιση του Ζάππειου Μεγάρου δεν αποτελεί μόνο δέσμευση, αλλά και καθήκον μας, έτσι ώστε να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της χώρας μας.
Με συλλογικό πνεύμα, αφοσίωση και σεβασμό, θα εξασφαλίσουμε ότι το Ζάππειο Μέγαρο θα παραμείνει ένας λαμπρός φάρος του ελληνικού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου έχουν κατά καιρό γίνει εκδηλώσεις και έχουν φιλοξενηθεί εκθέσεις διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών. Δείτε όλους τους χώρους σε κάθε μια αίθουσα, κάνοντας μια διαδραστική περιήγηση στο Ζάππειο Μέγαρο ακριβώς σαν να βρίσκεστε εκεί.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ

Δείτε λεπτομέρειες για όλες τις αίθουσες του Ζαππείου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

EL EN

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για να αναγνωρίσουμε τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και προτιμήσεις σας, καθώς και για να μετρήσουμε και να αναλύσουμε την κίνηση στον ιστότοπό μας. Για να δείτε περισσότερα δείτε την πολιτκή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Ζαππείου: info@zappeion.gr

Contact the Secretariat of Zappeion: info@zappeion.gr