ΑΙΓΛΗ

Το συγκρότημα της Αίγλης βρίσκεται στον καταπράσινο κήπο του Ζαππείου στην καρδιά της Αθήνας. Η ιστορία της ξεκινάει από τον 19ο αιώνα. Κτίστηκε στις αρχές του 1900 και σκοπός της ήταν να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους, όπου θα μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους παρέα με φίλους ή να ψυχαγωγηθούν παρακολουθώντας μία θεατρική πράξη.

Ένας επιπλέον στόχος ήταν να βοηθήσει στην διατήρηση της καλαισθησίας των κήπων του Ζαππείου, για τον οποίο αφιέρωσε όλα τα εμπορικά της κέρδη.

Στην μετέπειτα πορεία της, η Αίγλη καθιερώθηκε ως το σημαντικότερο σημείο συνάντησης των εκλεκτότερων Αθηναίων, είτε στις κοινωνικές είτε στις πνευματικές τους εκδηλώσεις, όπου απολάμβαναν την μοναδική θέα της Ακρόπολης, του Καλλιμάρμαρου Σταδίου και του Λυκαβηττού.

Στο τέλος του 20ου αιώνα, η Αίγλη μεταμορφώθηκε μετά από μία ολοκληρωτική ανακαίνιση 2,5 ετών. Από τεχνολογικής άποψης θεωρείται μοντέρνα και πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Από την άλλη πλευρά, έχοντας διατηρήσει το νεοκλασικό, αρχιτεκτονικό στυλ, ο χαρακτήρας της έχει διαφυλαχθεί και οι ρίζες της έχουν διατηρηθεί ζωντανές με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου έχουν κατά καιρό γίνει εκδηλώσεις και έχουν φιλοξενηθεί εκθέσεις διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών. Δείτε όλους τους χώρους σε κάθε μια αίθουσα, κάνοντας μια διαδραστική περιήγηση στο Ζάππειο Μέγαρο ακριβώς σαν να βρίσκεστε εκεί.

EL EN

Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες για να αναγνωρίσουμε τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και προτιμήσεις σας, καθώς και για να μετρήσουμε και να αναλύσουμε την κίνηση στον ιστότοπό μας. Για να δείτε περισσότερα δείτε την πολιτκή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Ζαππείου: info@zappeion.gr

Contact the Secretariat of Zappeion: info@zappeion.gr